Een inverter (warmtevraag) gestuurde airconditioning regelt op warmte/ koudevraag en heeft een rendement van ongeveer 4,5 (E.E.R.), dit houdt in dat voor 4,5 KW koelen er 1 KW elektriciteit nodig is. Het verwarmen van een kamer in de winter is nog rendabeler, namelijk 4,6 (COP). Dit komt omdat de compressorenergie bij een warmtepomp weer nuttig gebruikt wordt en terugkomt in de warmte-afgifte.


Snelle koeling én verwarming

Een airconditioning blaast koude of warme lucht uit waardoor een ruimte snel is gekoeld of verwarmt.  Een CV-ketel moet eerst de verwarmingsleidingen en radiatoren verwarmen voordat u hier warmte van gaat voelen.

Een airco kan een groot voordeel zijn in ruimten die minder vaak en kortstondig worden gebruikt zoals bijvoorbeeld een slaap- of studeerkamer. Maar ook in de woonkamer is een luchtverwarming in het voor- en naseizoen een uitkomst. Als de ruimte in de avond afkoelt, dan is deze in een mum van tijd weer op temperatuur. De CV-ketel hoeft pas weer aan als het buiten echt koud wordt. Hierdoor verbruikt u aanzienlijk minder energie. 

Mobiele airconditioning

Op zoek naar een goede airconditioner, maar niet de rompslomp van een monteur  over de vloer. Dan is de keuze voor een mobiele uitvoering een mogelijkheid.

Lees verder...

 

Wat zijn de kosten?

De tijd dat airco’s grote energieslurpers zijn ligt gelukkig achter ons. Maar wat kost een airco nou eigenlijk? Da's vele malen minder dan u zult denken. We hebben een rekenvoorbeeld voor u gemaakt...

Lees verder...

Energiezuinig

Een airconditioning blaast koude of warme lucht uit waardoor een ruimte snel is gekoeld of verwarmd. Eigenlijk is daardoor de airco rendabeler dan een CV-ketel. Hoe dan? Je leest het hier...

Lees verder...