De mobiele airconditioning is een unit waarbij het binnendeel en het buitendeel van de airco is samengebouwd tot één apparaat. Dit apparaat is verplaatsbaar en heeft daardoor geen montagekosten en is goedkoop in de aanschaf.

 
Grote nadeel is dat de warmteafvoer vaak via een losse slang door een raamopening naar buiten wordt afgevoerd.
Je hebt dan een inzet stuk nodig, om je moet het raam op een kier open laten staan. Als het raam op een kier moet staan, komt er ook weer warmte binnen, waardoor een mobiele airconditioner minder effectief is en een hoog energieverbruik heeft.
Ook is het geluidniveau vaak hoger, omdat de buitenunit ook binnen is opgesteld.
En ja, de muggen die via de kier naar binnenkomen hoor je natuurlijk ook!

Mobiele airconditioning

Op zoek naar een goede airconditioner, maar niet de rompslomp van een monteur  over de vloer. Dan is de keuze voor een mobiele uitvoering een mogelijkheid.

Lees verder...

 

Wat zijn de kosten?

De tijd dat airco’s grote energieslurpers zijn ligt gelukkig achter ons. Maar wat kost een airco nou eigenlijk? Da's vele malen minder dan u zult denken. We hebben een rekenvoorbeeld voor u gemaakt...

Lees verder...

Energiezuinig

Een airconditioning blaast koude of warme lucht uit waardoor een ruimte snel is gekoeld of verwarmd. Eigenlijk is daardoor de airco rendabeler dan een CV-ketel. Hoe dan? Je leest het hier...

Lees verder...